هدف از خلقت پیامبران : بیرون کشیدن عقل های دفن شده
وَ یُثیروا لَهُم دَفائِنَ العُقول؛
اساساً یکى از مهمترین اهداف پیامبران ، برانگیختن و بیدار کردن عقول آدمیان است. این حقیقت را وصىّ بحقّ انبیاى الهى، امام امیرالمؤمنین صلوات الله علیه در جملهاى کوتاه چنین بیان مىدارد: «فبعث فیهم رسله ... لیثیروا لهم دفائن العقول» (نهج البلاغه، خطبه 1). دفینه چیست؟ دفینه، سرمایهاى است متعلق به یک انسان، که خودش از آن مالکیت، بىخبر است. هر کس خاکها را به کنارى زند و دفینه متعلق به یک فرد را به او نشان دهد، سرمایهاى عظیم به او نمایانده است. و آن فرد - اگر قدرشناس باشد - خود را همواره مدیون مىداند نسبت به راهنماى دلسوزى که دفینه را به او نمایانده است
دربارهى بعثت پیامبر سخنان گوناگونى قابل بررسى کردن و گفتن است؛ آنچه امروز براى ما مردم و براى دنیاى اسلام لازم است و باید به آن توجه شود، دو سه نقطهى اصلى است: یکى آن نقطهاى است که امیرالمؤمنین (علیه الصلاة و السلام) در خطبهى نهجالبلاغه به آن اشاره فرمود که علت بعثت پیامبر و پیامبران بزرگ الهى را اینگونه معرفى کرده است: لِیَستَأدُوهُم مِیثاقَ فِطرَتِهِ وَ یُذَکِروهُم مَنسِىَ نِعمَتِهِ ... وَ یُثیروا لَهُم دَفائِنَ العُقول؛ (۱) انسانها را به فطرت انسانى و سرشت انسانیت که همراه با شرف و کرامت است برگردانَد؛ نعمتهاى فراموششدهى الهى را به یاد آنها بیاورَد و خِرَدهاى دفنشده را مبعوث کند.
انسانها به برکت خِرَد است که میتوانند پیام پیامبران را درک کنند؛ از مشکلات و دشوارىهاى راه نورانى پیغمبران نهراسند و آنها را بتوانند پشت سر بگذارند. به برکت عقل و اندیشه و خِرَد است که بشریت میتواند از مفاهیم قرآن بدرستى استفاده کند. اگر جامعهى اسلامى به همین یک دستور عمل کند، یعنى نیروى فکر را، به کارگیرى اندیشه و خِرَد را در میان خود یک امر رایج و عمومى قرار بدهد، عمدهى مشکلات بشر حل خواهد شد؛ عمدهى مشکلات جامعهى اسلامى حل خواهد شد.
---------------------------
1-نهج البلاغه
- ۹۳/۱۰/۱۶
سلام بر شما
کتاب " شریعت " با ترجمه ی فارسی
قبل از مطالعه ی کتاب حتما ذکر (بسم الله الرحمن الرحیم) را زمزمه کنید.
مطالعه این کتاب ممنوع است. عاقلانه است که این رونوشت پس از اولین خوانش نابود گردد.
در follow.blog.ir