در سرعت نور یک دهم ثانیه انحراف، سى هزار کیلومتر انحراف است
در سرعتهاى ابتدایى یا در حالت سکون، تمام فرمان ماشین را هم بچرخانى، انحراف آن، دو یا سه متر است، ولى وقتى شتاب برداشتى کوچکترین لغزش تو، انحراف مرگ آفرینى خواهد داشت. در سرعت نور، یک دهم ثانیه انحراف و لرزش، سى هزار کیلومتر انحراف به دنبالخواهد داشت.
کسى که این شتاب را دارد و با این سرعت کار مى کند، جلودار و پیشرو است و لغزشهایش باید کنترل شود
در مراحل اولیه کسى که مشروب مى خورد و نماز هم نمى خواند، مى توان او را تحمل کرد؛ چون تو مى خواهى ریشه ها را در او فراهم کنى، زمینه ها را فراهم کنى، امّا وقتى ریشه ها پا گرفتند، چوبهاى خشک یکى یکى سبز مى شود. اینجاست که باید حالتهاى روحى او، ذهن و تخیل او قضاوتهاى او، گمانها و سوء ظنهاى او، کنترل شوند، که اینها باعث افت وجودى و انحطاط او مى شوند؛ چون شتاب برداشته و سرعت گرفته است.
(استاد علی صفائی حائری-حرکت، ص: 105 )
داستانی از رجلعی خیاط ،مرتبط با همین موضوع
یکی از ارادتمندان شیخ رجبعلی درباره او نقل میکند که: شبی در یکی از جلسات- که در خانه یکی از دوستان شیخ بود- شیخ پیش از آن که صحبت های خود را شروع کند احساس ضعف کرد و قدری نان خواست، صاحب خانه نصف نان «تافتون» آورد، ایشان آن را میل کرد، و جلسه را آغاز نمود.
شب بعد فرمود:
« دیشب به ائمه (ع) سلام کردم ولی آنان را ندیدم، متوسل شدم که علت چیست؟ در عالم معنا فرمودند: نصف آن نان را که خوردی ضعفت برطرف شد، نصف دیگر را چرا خوردی؟!
مقداری از غذا که برای بدن مورد نیاز است، خوردنش خوب است، اضافه بر آن موجب حجاب و ظلمت است. »
- ۹۳/۱۲/۲۷